Falling....

Name saye....


Followers

Pages

Monday, November 29, 2010

(GosSiP HaWt!!) MaSuK NoNa La PuLok!!

BERITA PANAS!!!!
Semalam NONA episod 48...terima kasih kepada adik SYIRA coz bagi information yang bgus dan tepat!!
HAHAHA!!
sekarang ni masyarakat dah terbuka nak bincang pasal produk dan barangan khas waniat contohnya TUALA WANITA..maka sebab itu lah byk dah iklan kotex, sofy, n tak ketinggalan LIBRESSE...


ternyata amin tester pad kat depan bangun dewan kuliah akhirnya membawa muka kami yang tak seberapa ni masuk ke dlm LAYAR PERAK(pergh!!layar perak kononnya)
semmlm tak diduga lepas dah lama penyampaian hadia tu baru lah ade muke kami...semlm kat NONA, b4 dis kat AWANI..then METRO pulak..wow glamour la tuh kononnye!~~~~

semuanya bermula dengan tester pack pastu datang lewat ke kelas Prof Rahman yang best tu sebab na amik gambr untuk masuk pertandingan posing yang dianjurkan oleh Libresse..yang tak leh blanhnya KEGIGIHAN JELAS TERSERLAH bila mana senggup menyewa basikal dari ABANG K2 yang tak bape tinggi tu semata-mata nk g SS besar (kalau dak UPM n area SS tahu la ape mksd SS besar tu)...hanya asemata2 nak beli MASK utk mengkreatifkan lagi gmbr kitorang..pastu bile dah timbul kekcohan gambar dah masuk kat LAMAN SESAWANG LIBRESSE...haaa...apa lagi!!
sibuk mengvote jelah kejenya padahal amse tu dok sibuk dengan first test !bangkrek!!mmg hancus test sbb masa dipenuhi untuk VOTE SEMATA-MATA!(matilah den kalau omak den tahu!)


SETELAH 2 MINGGU GIGIH MENGEVOTE...AKHIRNYA....
sampai lah masa ~~~~
YEAY!!!!
kami menang!!!!dapat masok video klip YUNA?????????????
Oh...em...Gi!!!
mmg tak sangka lah kan!!dahla minat st si Yuna tu!!!!walaweyh!!!!
haha..tapi sayangnya saya tak pergi ke pembikinan video klip tu..so~~~tapelah..takde rezeki~~nak wat cane kan...
but dat day!!!
hari yang ditunggu2 sudah tiba..majlis penyampaian hadiah!!arghh!!mcm nk giler tak sabar nk jumpe YUNA!!!

bersiap bagai nk rak!
make tebal seinci!!
baju!!huh!tak yah nak ckp lah kan!!gigih mencari merata!


poyo lah NANA!

kat surau pon jadilahkan~~~
warh!!lepas dah touch up kat surau ape lagi..tak sabar nk amik hadiahlah kan!!tu dia!!tak sangka time turn ana amik hadiah,si Yuna yang bagi!!argh!!EUPHORIA SEKETIKA!


ITU SAYA..DAN ITU YUNA OK!

Gambar yang masok Metro
Yuna sedang setting gitarnye.,.mase ni mmg teruja nampk Yuna dok depan 5 meter je~~

Yuna pandang kami n tujukan lgu tu khas untuk kami!!!

Yuna sedang menyanyi..dun disturb okay!

syira n chong sisters...mereka terpaksa tundukkan diri..cube teka mengapa?

OK..fine..saya si GEMOK!

kak Diba sgt cool ok!!I lap U!!

captured by me~~~

ouh snap!!dipelok Yuna??tak pernah bermimpi pon ttg ia!!

NANA : YUNA, BOLEH AMIK GAMBAR SAMA?
YUNA : BOLEH MARILAH!
NANA : JOM!!!

1,2,3  SAY CHEESE!!

Tu adik Vince taw...

Yuna pelok saya!!OMG!!

NANA : WAA!!BESTNYE...
secara tetibe merasa ade sum1 menarik tangan ku...
YUNA ; BOLEH I NAK AMIK GAMBAR DGN U TAK? U SGT COOL LAH TADI (well, actually b4 tu nana n shira ade masok pertandingan menari robot n we WON!!yeay!dats y Yuna kate im cool)

sign by YUNA lol!!!

inilah bestfrens saya (KONONNYA LAH KAN...)

tahniah3!!!
 well itulah kenangan manis tatkala remaja..
MORAL OF THE STORY : NIKMATILAH ZAMAN REMAJA ANDA DENGAN APA JUA PERKARA BAIK YANG POSITIF DAN TAMBAHLAH PENGALAMAN YANG BERHARGA!(NANTI BOLEH JADI MODAL UNTUK CITE KAT ANAK2 N CUCU2 :p)

Friday, November 26, 2010

HeLLoOo!! I'm ThE ParKinG gAte GurL!!

Mesti korang pelik kan bile bace THE PARKING GATE GIRL... tapi tu je nama yang terlintas kat otak ni..yelah selalukan orang panggil TOLL GATE GIRL...oleh kerana bidang tugasnya sama mcm keje tu..so saya dengan ini menamakan kerja saya sebagai..THE PARKING GATE GIRL...LALALALA!!
hari ni..tepat jam 2.30 dah bergerak keluar dari rumah...hihi..start keje kol 3..so sebagai pekerja yang berdedikasi kenelah datang awal kan..........
pas dah sampai tu dah observe dah budak2 shift pagi buat keje...al-maklumlah, nak study la kononnya kan..
ngee~~~~

jeng3...3.45!!itulah masa yang paling afdal untuk mulai tugas sebgai PGG...ok..dah mule excited dah ni!!saat paling membanggakan (kononnyela kan..) adalah mase koyakkan first tiket utk bagi kat pengunjung pertama,..
haha...mcm tulah rutin berlalu smpai jam 9 malam..takdelah terasa sgt waktu berlalu sebab masa rase cepat sgt berlalu..yela..enjoy bekerjalah kan (kononnye)..ok..dats it..the end of story PGG untuk hari pertama....pasni ade 9 hari lagi yang ade utk dimanfaatkan pengalaman menjadi PGG,,,biarlah orang nak kate ape pasal pekerjaan Nana ni..yela..ade orang kate tak cunla, low standard la,ape2la..yang penting..kerja tu untuk mendapatkan rezeki yang HALAL demi sesuap nasik :)
sekian..pengajaran untuk story hari ini :BEKERJALAH PEKERJAAN YANG BAIK UNTUK MENDAPATKAN REZEKI YANG HALAL DEMI SESUAP NASI BAGI MENGENYANGKAN PERUT YANG KOSONG~~ (^_^)

Me n syira b4 start bekerja

me n syira again..haih tade muke lain ke?

shoot..shoot..shoot..hoot...hoot..hoot~~

Thursday, November 25, 2010

Hadiah Buat Teman~~~

FOR MY DEAREST BESTFREN...



saya ada seorang kawan..kawan sya tu sgt comel..saya kenal die masa kat matrik...name die NUR IZUANA..orang panggil WANA...nama manje pulak...ONA...name commercial...ONA JAE JOONG...nak tahu sebab ape name commercial die ONA JAE JOONG?
haa...sebabnye die ni minat sgt Jae Joong DBSK (dulu but now known in JYJ Trio)
Ha,,nilah Jae Joong Oppa yang digilai oleh ni Wana ni...Hensem tak?hensem kan?...
OK..dah3....nkak dipendekkan ceritanya..nilah kawan kawan kesayangan saya yang saya mksudkan tu...
comel tak??comelkan die??comelkan3!!die ni muka pon dah ala2 korea..so tak kisahlah kalau die ngaku die ni Bini Jae Joong...ngeee :D

Tapi baru2 ni, die bitahu saya emosi die tgh tak stabil...means pelbagai perasaan ade (sedih,gumbira,tak tenteram,gelisah...haish!mcm2 lah kan...)
so puas saye fikir cane nak wat die senyum semula..senyum yang semulajadi seperti wana yang dulu....!!I LIKE!! buakn senyum yang FAKE semata!!

puas dok fikir last2 dapat idea untuk bagi die suprise..ngee...i wrote in dis blog cz saya yakin dia tak baca blog saya..coz die kan kuat study..lagi2 time nak exam ni..hahahaha....
setelah ilham dalam kepala otak diakses oleh otot2 melalui impuls..akhirnya lahir idea yang dilahirkan secara fizikal itu..

nana dah buat keputusan untuk bgi  MYSTERY BOX jeng3!!!

so, nak bagi korang view sikit ape yang ade disebalik mystery box itu!!

  
The Upper View Of The Mystery Box
The Whole View Of The Mystery Box
Box da ade..tapi..................yang menjadikan ia misteri sudah tentu isi kandungannya..kan3....so...i present to u the mystery items!!!

The Disney Mickey Mouse Frame
Ha..tataw nak panggil bende ni ape..tapi yang penting bende ni mcm kind of kaca tapi bukan kace..tpi bnde ni Fragile la...tpi berbentuk paper bag yang sgt comel!!
Snow Ball Katak yang comel...dalam byk2 tu nana pilih frog sbb wana kan suke tgk cite Prince Frog!!
And last but not least....the chip n dale...i got this 1 too!!!beli ni sepasang...saye satu, wana satu..hihi...
The frog in the snow ball n chip!!
i love dis pic!!!
ok..ni adalh view keseluruhan the mystery box tu..comel tak??ngeee....
finally..dis is it..tapi actually ade penambahan aksesori..kertas gulung utk buat mystery box ni lebih comel,ceria dan cantik!!
saya tahu...hadiah ni..taklah seberapa sangat... tapi apa yang saya harap Wana akan ceria dan gembira seperti sediakala bila die dapat mystery box ni :)

KHAS BUAT SAHABAT YANG SAYA PALING SAYANG!!!NO ONE CAN REPLACE U IN MY HEART,WANA....LOVE U FORERVER MY BEST FREN...

Perhatian Semua!!MAHA esok!!!

woyeay!!hari ni mmg penat..2.30 petang masa yang ditetapkan untuk berkumpul kat khemah J untuk taklimat..tapi terpaksa menunggu sejam lebih sbb supervisor tak dtg2..haih!sabar jela...sementara menunggu tu diberi pulak ujian ketahanan fizikal dengan ujan lebat walaupun duk kat dlam khemah, ade jugak tempias2...aigoo...DEMAM!!!

pastu dalam 3.45 tu barula supervisor dtg...tpi last2 dapat berita gembira sebab tepat jam 2 tadi dah dikira berbayar gaji!!owhyesy!!!yihaa...!!!andre3!!!!

pastu balik g shopping barang makanan pulak..balik umah...jeng3...tiba giliran nana untuk memasak (volunteer utk memasak kononnye)...
akhirnya jadi jugak sup telur yang enak...yum3!!DELICIOUS!!!  (TAK SANGKA DAH PANDAI MASAK..SO...MAKNANYA PASNI BOLEH LAH KAHWIN!!CEWAH!!!!

Wednesday, November 24, 2010

3 DARA PINGGITAN MENJELAJAH THE MINES

Huh!!!seperti yang direncanakan~~~kitorang g mines dan selamat pulang ke Home Sweet Home pada jam 11 malam~~wokkey...sebelum bertolak berjalan kaki ke bus stop perkara pertama mestilah menembak dulu..oh  miss my camera so much!!argh..apa khabarmu disana waha camera bucuk ku!seperti biasa..main peranan masing2 untuk bergilir2 klin n posing,..miahaha
inilah saye..nana chocoholic!!
ok!pas dah posing sorang nak jugak posing bertiga kan...ha nilah 3 dara pinggitan yang suke sangat nak bergambar...
sanggup gadaikan kamera letak kat atas tembok semata-mata nak amik gambar betiga u~~~

kenapa mesti cik eton tinggi tanpa heels???argh!!


inilah cik etom, katanya WAH!MCM KAT LUAR NEGARALAH GAMBAR NI!!
si Syira (my rummate) @ ITIK KEJAM

Eton said :Ha, sementara tggu syira ni mehla kita bergambar!
Nana said : wokey~~~!
finally Syira arrive!
windshadows girls rockz!

tunggu makanan, kononnye jiwa tenang padahal perot dah berzapin tahap dewa!
hari ni macam2 halangan terpaksa ditempuhi,,haih!masa pegi tunggu bus sejam..ok...maybe its not our day..so sementara nak tunggu bus Rapid but not too rapid kitorang pon bertembak2 gambar disana sini...
finally we arrived at The Mines!!woyeay!!!first port of course tempat makan!dahla dr pagi tak makan..aigooo~~~

woyeay!finally makanan dah samapi!
chicken chop = 7.90 (promotion price)
milo ice = 2.30
venue : Garden Cafe, The Mines

pas dah makan, g menunaikan iabadah (shoping tu shopping gak,,IBADAH jangan lupe wei!!)

pas tu shopping again!!n pas mendapatkan barang2 yang dikehendaki..kol 8.30 tepat dah tepacak kat bus stop The mines...tpi mood mmg spoil sebab sejam tggu bus tak dtg..so kami decide g jalan kaki tak depan komuter serdang dengan munghuyung barang yang byk!!!

yang paling tak leh blah,dalam penat2, nk bwak brg yang byk,ade pulak mase nk menembak agi!!mmg dasar HANTU LENSA kan~~~haaa...ape?tak percaya?haa..kalau tak caye tgk ni..lokasi kat bangunan the heritage tu taw~~ala...yang tepacak kat depan mines tuu~~






haa,,,sekarang nak percaya ke tak nak...setelah berjalan kaki dengan GIGIH, kitorang pon sampai bus stop yang kt depan komuter tu..tpi malangnya sejam lebih melangok kat sane takde bus jugak..haish!! sabar jela kan~~
begitulah berakhirnya kisah 3 DARA PINGGITAN MENJELAJAH THE MINES~~
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget