Falling....

Name saye....


Followers

Pages

Tuesday, November 23, 2010

Me & LeNse~~~

Dulu2..mase kecik2...selalu jek selongkar2 semua sudut yang ada kat umah...kalau tak silap masa tu around mse umor 8 tahun (kecik agi, muke pn hingusan!)...
mase men sorok2 dengan Myra (my sis which was a lil dat time but now already being big sis-->even bigger from me)..oppss..jgn marah myra~~
tetibe terjumpa sebijik camera yang konon2nya power sbb lensenye terkeluar...lebih kurag mcam ni lah bentuknya :


rupa-rupanya tu camera ayah yang dah lama tak digunakan..rupanya dalam diam encik polis ni minat jugak photography...miagaga,,,,,pastu dengan bajetnya cuba klik2....haha..Jadi disitulah minat sebagai jurugambar bermula..ngee.....kalau nak cite mcm mana dpt camera dr kamera kodak ke kamera dslr tu mmgla panjangnya tak sudah...nak menaip pon malas! dahla menjelang subuh ni al-maklumlah tangan pon dah pena, jari pon dah LAYU!

Nak dijadikan cerita, tahun lepas, punyalah mebodek ayah sebab nak sgt camera sbb dah addicted gilerr!!dah tak tahan tgk cik johan pegang camera!!Aigoo ^.^

sampailah masa 24 september (well its my bufday)...kononya nk ngecek hadiah..tpi kecewa cz tak dapat :(
keeseokan harinya!!!!  Jeng3!!!bedebuk..amik kau!sebijik 350D depan mata!!apa lagi!!woyeay!!!suke3!! I LAP U lebih lah ayah!!!

haaa!!!seronot sgt dpt camera time tu!! dan sejak tulah koleksi BF ku bertambah (LaPPy+HP+DSLR) Wow!!!

my first pic captured by 350D..mase ni bengong2 sikit tak pandai gune camera yang gabak besa tu...

DAN DARI SAAT ITULAH BERMULANYA PERJALANAN HIDUPKU BERSAMA LENSA CHOCOHOLIC~~~

5 comments:

  1. hello cik nana..
    i'm also juz get finished wth my blog!
    lama dah buat, tp tak edit2..
    lets explore it deor! ;)

    ReplyDelete
  2. sukm@ku : yeke..hehe....time kasih..ni pon bru nak blaja2..harap boleh same2 kongs ide ek :)

    ReplyDelete
  3. Seronok la ayah boleh belikan :) kalau saya dah mintak dah aritu kat ayah saya 1000D pun dia tak belikan sob2... huhu :'(

    ReplyDelete
  4. Faris : ni buat easy payment dgn ayh.byr ansuran..hihi

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget