Falling....

Name saye....


Followers

Pages

Friday, December 31, 2010

BODOH, MASALAH, SOPAN SANTUN...

Setelah lame tak menulis...hari ingin meringankan kepala otak korang dgn cerita lucu ni..hope korang enjoy..selamat menyambut tahun baru 2011~~



Maka tersebutlah kisah tentang 3 orang sahabat baik iaitu BODOH , MASALAH , SOPAN SANTUN .
mereka selalu bersama apabila hendak kemana-mana.

pada suatu hary , MASALAH baru berkenalan dengan seorang gadis lalu mengikut gadis itu entah ke mana tanpa pengetahuan mereka berdua .

setelah dua hary berlalu , BODOH dan SOPAN SANTUN menyedari kehilangan MASALAH lalu membuat laporan polis. SOPAN SANTUN tidak mahu masuk ke dalam .so , hnye BODOH sahaje lah yg masuk membuat laporan .

[semase di dalam balai polis]

BODOH : selamat pagy tuan
POLIS : selamat pagy . ada ap yg buleh saye bntu ?
BODOH : sye dtg nk wt aduan , tuan
POLIS : oh begitu . sape name awk ?
BODOH : BODOH tuan
POLIS : ape ??
BODOH : BODOH tuan
POLIS : tlg ulang lagy skali (dgn nada mara)
BODOH : BODOH tuan
POLIS : ap kne dgn awk ny ?? mane prginye sopan santun awk ??
BODOH : ad d luar tuan
POLIS : haishh !!!!! bdk ny !!!!! adkh anda dtg sinie untk carik masalah ????
BODOH : ya tuan .bagaimane tuan tahu ??
POLIS : arghhhhhh !!!!! (sambil menarik rmbot nye)

(hahah lawk tak mesti tak lawk an )

Thursday, December 16, 2010

2010 moments!!!

tak lame lagi...tahun 2011 pon akan menjelma....kan3....selalunye bile tiba jek tahun baru ni..ramailah yang akan ada azam thun baru..tidak ketinggalan juga ada yang azam tu tetibe terlupa pulak mse tengah2 thun tu kan...tulah...mcm2 jenis manusia....sempene tahun 2011 yang akan dtg, sy pon tamaw ketinggalan membuat wishlis..but b4 dat...nk senaraikan ape yg sye dah dpt sempena tahun 2010 ni...antaranya...jeng3....
1. my babyholic x6
yang x6 tu saya punye ok..dipinjam oleh pengantin sebentar utk berposing..seronot bile barang pakai duit sendri..b4 ni ayh yang belikan..ngeeee....




2. dapat laptop baru yeay!


the first one is my new babyholic timeline....
3. dapat DSLR my 350D....
haa..tu lah 350D kesygnku...beg canon tu pulak menjadi kesyg sbb hasil kerja titik peluh amik gmbr pengantin la saya beli beg tu,,satisfied!!!
4. Dapat pengalaman jdi pengarah...untuk Seminar Kaunseling Pelbagai Budaya....
pengarah tolong biro publisiti tampal poster
5. Dapat jam casio yang dah lame kuidamkan..miahahaha..as well hadiah bufday ku..ngeee....tpi ape yg best adalah sume adik2 pon dpt jam yang same cume warna jek yang berbeza taw...

Saturday, December 4, 2010

BoO-DarK KecHiL yAng TaK PadAN KeChiL!

Saya 3 orang adik..oleh kerana saya ni yang SULUNG maka saya tiada kakak...agak menyedihkan coz tak leh nak pow sesape)...ape yang saya nak cerita hari ini adalah berkaitan dengan adik saya yang number 3 n number 4...

semalam....mase on9 FB amatlah terkejut bila melihat ade orang mentagged saya dalam gambarnya...rupe2nye...gambr tu :
Ini adik saya OK (jgn pertikaikan hanya kerana kulit kami berlainan WARNA)
OK...mesti korang akan kate...ape kejadahnye dengan gambar ni kan?
actually it just wanna share bagaimanna bangga dan gembiranya saya apabila melihat gambar ini kerana gambar ini diedit sendri oleh adik perempuan saya yang baru berumur 13 tahun..kalau korang nak sangat tgk muke die yang COMOT tu,ha ni muke die...
nilah budak comot tu!
Nama die Nur Nishareena...a.k.a...Echa Marcello (tataw ade ape dgn si marcello ni) @ Echa Michika...jangan tnya saya kenapa nama commercial die mcm tu ok!

saya berasa sangat teuja apabila melihat gambar yang die edit...kenapa?nak tahu?
1. sebab die tu muda lagi.
2. sebab die tak pernah g kelas komputer (segalanya berubah apabila saya mewariskan laptop acer saya yang dibeli pada waktu saya matrix dulu)
3. die ni tak pernah blaja editing daripada sesape or mane2 sumber pon...
4. die tak pernah menyatakan minatnye terhadap editing n photography...

Semuanya bermula apabila saya dapat hadiah kamera DSLR...sejak tu die pon mule lah usha2 kan..
poyo giler!!

ok...ni ha..bgi korang santapan untuk tengok hasil editing my lil sis yang comel tu...
ni antara cubaan pertama editing die..mmgla tak bape kemas tapi untuk budak berusia 12 tahun kire oklah...

ok..ni editing biasa tapi kreatif

gambar ni gune kamera yang biasa giler yang akde kualiti..tapi editing echa membuatkan gmbr ni comel...

ok...ni ntah mase bile die amik kesempatan guna kamera saya yang saya tinggalkan kat umah.tapi apae pon tahniah buat echa sbb dah berjaya buat BOKEH

Si aqil aiman yang mempunyai mata dan mulut yang besar,,teettt~~~

love dis pic!!walaweyh!!

she have the smiling eyes

dis picture is captured by me..mase 17 hb...mase bufday ayul..tapi diesebabkan rush nk balik KL sbb lusa ade exam agi..maka terpaksa tinggalkan camera begitu sahaja tanpa sempat transfer...so echa la yang amik alih tugas editing...

geram kat mulut adik~~~~

captured by me..idea by me..but editing of course by my lil sis...

i love dis pic so much!!!!


echa kate die suk pic ni..tapi tataw nape die suka

kek upin dan ipin yang sedap!!!

ni pon editing yang tak seberapa ok..tapi ni mase awal2...

green life..i love green!
MORAL OF THE STORY...SUPPORTLAH ADIK2 DAN KAKAK2 KITA DALAM APA JUA MINAT MEREKA..HA..AH...TAPI KENE PASTIKAN SUPAYA MINAT MEREKA TU PADA BENDA YANG BAIK OK..JANGAN LA KALAU ADE ADIK SUKE HISAP DADAH PON ANDA SOKONG..ITU BAHAYA OK..RENUNG2KAN DAN SELAMAT BERAMAL~~~


p/s : gambar agak sedikit pecah kerana download dr FB echa marcello...

Monday, November 29, 2010

(GosSiP HaWt!!) MaSuK NoNa La PuLok!!

BERITA PANAS!!!!
Semalam NONA episod 48...terima kasih kepada adik SYIRA coz bagi information yang bgus dan tepat!!
HAHAHA!!
sekarang ni masyarakat dah terbuka nak bincang pasal produk dan barangan khas waniat contohnya TUALA WANITA..maka sebab itu lah byk dah iklan kotex, sofy, n tak ketinggalan LIBRESSE...


ternyata amin tester pad kat depan bangun dewan kuliah akhirnya membawa muka kami yang tak seberapa ni masuk ke dlm LAYAR PERAK(pergh!!layar perak kononnya)
semmlm tak diduga lepas dah lama penyampaian hadia tu baru lah ade muke kami...semlm kat NONA, b4 dis kat AWANI..then METRO pulak..wow glamour la tuh kononnye!~~~~

semuanya bermula dengan tester pack pastu datang lewat ke kelas Prof Rahman yang best tu sebab na amik gambr untuk masuk pertandingan posing yang dianjurkan oleh Libresse..yang tak leh blanhnya KEGIGIHAN JELAS TERSERLAH bila mana senggup menyewa basikal dari ABANG K2 yang tak bape tinggi tu semata-mata nk g SS besar (kalau dak UPM n area SS tahu la ape mksd SS besar tu)...hanya asemata2 nak beli MASK utk mengkreatifkan lagi gmbr kitorang..pastu bile dah timbul kekcohan gambar dah masuk kat LAMAN SESAWANG LIBRESSE...haaa...apa lagi!!
sibuk mengvote jelah kejenya padahal amse tu dok sibuk dengan first test !bangkrek!!mmg hancus test sbb masa dipenuhi untuk VOTE SEMATA-MATA!(matilah den kalau omak den tahu!)


SETELAH 2 MINGGU GIGIH MENGEVOTE...AKHIRNYA....
sampai lah masa ~~~~
YEAY!!!!
kami menang!!!!dapat masok video klip YUNA?????????????
Oh...em...Gi!!!
mmg tak sangka lah kan!!dahla minat st si Yuna tu!!!!walaweyh!!!!
haha..tapi sayangnya saya tak pergi ke pembikinan video klip tu..so~~~tapelah..takde rezeki~~nak wat cane kan...
but dat day!!!
hari yang ditunggu2 sudah tiba..majlis penyampaian hadiah!!arghh!!mcm nk giler tak sabar nk jumpe YUNA!!!

bersiap bagai nk rak!
make tebal seinci!!
baju!!huh!tak yah nak ckp lah kan!!gigih mencari merata!


poyo lah NANA!

kat surau pon jadilahkan~~~
warh!!lepas dah touch up kat surau ape lagi..tak sabar nk amik hadiahlah kan!!tu dia!!tak sangka time turn ana amik hadiah,si Yuna yang bagi!!argh!!EUPHORIA SEKETIKA!


ITU SAYA..DAN ITU YUNA OK!

Gambar yang masok Metro
Yuna sedang setting gitarnye.,.mase ni mmg teruja nampk Yuna dok depan 5 meter je~~

Yuna pandang kami n tujukan lgu tu khas untuk kami!!!

Yuna sedang menyanyi..dun disturb okay!

syira n chong sisters...mereka terpaksa tundukkan diri..cube teka mengapa?

OK..fine..saya si GEMOK!

kak Diba sgt cool ok!!I lap U!!

captured by me~~~

ouh snap!!dipelok Yuna??tak pernah bermimpi pon ttg ia!!

NANA : YUNA, BOLEH AMIK GAMBAR SAMA?
YUNA : BOLEH MARILAH!
NANA : JOM!!!

1,2,3  SAY CHEESE!!

Tu adik Vince taw...

Yuna pelok saya!!OMG!!

NANA : WAA!!BESTNYE...
secara tetibe merasa ade sum1 menarik tangan ku...
YUNA ; BOLEH I NAK AMIK GAMBAR DGN U TAK? U SGT COOL LAH TADI (well, actually b4 tu nana n shira ade masok pertandingan menari robot n we WON!!yeay!dats y Yuna kate im cool)

sign by YUNA lol!!!

inilah bestfrens saya (KONONNYA LAH KAN...)

tahniah3!!!
 well itulah kenangan manis tatkala remaja..
MORAL OF THE STORY : NIKMATILAH ZAMAN REMAJA ANDA DENGAN APA JUA PERKARA BAIK YANG POSITIF DAN TAMBAHLAH PENGALAMAN YANG BERHARGA!(NANTI BOLEH JADI MODAL UNTUK CITE KAT ANAK2 N CUCU2 :p)

Friday, November 26, 2010

HeLLoOo!! I'm ThE ParKinG gAte GurL!!

Mesti korang pelik kan bile bace THE PARKING GATE GIRL... tapi tu je nama yang terlintas kat otak ni..yelah selalukan orang panggil TOLL GATE GIRL...oleh kerana bidang tugasnya sama mcm keje tu..so saya dengan ini menamakan kerja saya sebagai..THE PARKING GATE GIRL...LALALALA!!
hari ni..tepat jam 2.30 dah bergerak keluar dari rumah...hihi..start keje kol 3..so sebagai pekerja yang berdedikasi kenelah datang awal kan..........
pas dah sampai tu dah observe dah budak2 shift pagi buat keje...al-maklumlah, nak study la kononnya kan..
ngee~~~~

jeng3...3.45!!itulah masa yang paling afdal untuk mulai tugas sebgai PGG...ok..dah mule excited dah ni!!saat paling membanggakan (kononnyela kan..) adalah mase koyakkan first tiket utk bagi kat pengunjung pertama,..
haha...mcm tulah rutin berlalu smpai jam 9 malam..takdelah terasa sgt waktu berlalu sebab masa rase cepat sgt berlalu..yela..enjoy bekerjalah kan (kononnye)..ok..dats it..the end of story PGG untuk hari pertama....pasni ade 9 hari lagi yang ade utk dimanfaatkan pengalaman menjadi PGG,,,biarlah orang nak kate ape pasal pekerjaan Nana ni..yela..ade orang kate tak cunla, low standard la,ape2la..yang penting..kerja tu untuk mendapatkan rezeki yang HALAL demi sesuap nasik :)
sekian..pengajaran untuk story hari ini :BEKERJALAH PEKERJAAN YANG BAIK UNTUK MENDAPATKAN REZEKI YANG HALAL DEMI SESUAP NASI BAGI MENGENYANGKAN PERUT YANG KOSONG~~ (^_^)

Me n syira b4 start bekerja

me n syira again..haih tade muke lain ke?

shoot..shoot..shoot..hoot...hoot..hoot~~

Thursday, November 25, 2010

Hadiah Buat Teman~~~

FOR MY DEAREST BESTFREN...



saya ada seorang kawan..kawan sya tu sgt comel..saya kenal die masa kat matrik...name die NUR IZUANA..orang panggil WANA...nama manje pulak...ONA...name commercial...ONA JAE JOONG...nak tahu sebab ape name commercial die ONA JAE JOONG?
haa...sebabnye die ni minat sgt Jae Joong DBSK (dulu but now known in JYJ Trio)
Ha,,nilah Jae Joong Oppa yang digilai oleh ni Wana ni...Hensem tak?hensem kan?...
OK..dah3....nkak dipendekkan ceritanya..nilah kawan kawan kesayangan saya yang saya mksudkan tu...
comel tak??comelkan die??comelkan3!!die ni muka pon dah ala2 korea..so tak kisahlah kalau die ngaku die ni Bini Jae Joong...ngeee :D

Tapi baru2 ni, die bitahu saya emosi die tgh tak stabil...means pelbagai perasaan ade (sedih,gumbira,tak tenteram,gelisah...haish!mcm2 lah kan...)
so puas saye fikir cane nak wat die senyum semula..senyum yang semulajadi seperti wana yang dulu....!!I LIKE!! buakn senyum yang FAKE semata!!

puas dok fikir last2 dapat idea untuk bagi die suprise..ngee...i wrote in dis blog cz saya yakin dia tak baca blog saya..coz die kan kuat study..lagi2 time nak exam ni..hahahaha....
setelah ilham dalam kepala otak diakses oleh otot2 melalui impuls..akhirnya lahir idea yang dilahirkan secara fizikal itu..

nana dah buat keputusan untuk bgi  MYSTERY BOX jeng3!!!

so, nak bagi korang view sikit ape yang ade disebalik mystery box itu!!

  
The Upper View Of The Mystery Box
The Whole View Of The Mystery Box
Box da ade..tapi..................yang menjadikan ia misteri sudah tentu isi kandungannya..kan3....so...i present to u the mystery items!!!

The Disney Mickey Mouse Frame
Ha..tataw nak panggil bende ni ape..tapi yang penting bende ni mcm kind of kaca tapi bukan kace..tpi bnde ni Fragile la...tpi berbentuk paper bag yang sgt comel!!
Snow Ball Katak yang comel...dalam byk2 tu nana pilih frog sbb wana kan suke tgk cite Prince Frog!!
And last but not least....the chip n dale...i got this 1 too!!!beli ni sepasang...saye satu, wana satu..hihi...
The frog in the snow ball n chip!!
i love dis pic!!!
ok..ni adalh view keseluruhan the mystery box tu..comel tak??ngeee....
finally..dis is it..tapi actually ade penambahan aksesori..kertas gulung utk buat mystery box ni lebih comel,ceria dan cantik!!
saya tahu...hadiah ni..taklah seberapa sangat... tapi apa yang saya harap Wana akan ceria dan gembira seperti sediakala bila die dapat mystery box ni :)

KHAS BUAT SAHABAT YANG SAYA PALING SAYANG!!!NO ONE CAN REPLACE U IN MY HEART,WANA....LOVE U FORERVER MY BEST FREN...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget