Falling....

Name saye....


Followers

Pages

Saturday, January 25, 2014

Tambah pengalaman

Sejak jadi cikgu..banyak perubahan yang terasa..tapi kematangan tu masih belum nak matang sangat.cuma ape yg boleh dikatakan.p.hidup sebagai cikgu dan kaunselor sekolah memang amat mencabar..baik dari segi kerja..dan pencapaian dalam memenuhi kehendak.murid dan warga sekolah.

Since saya dapat sekolah SABK...SABK untuk pengetahuan semua adalah sekolah agama bantuan kerajaan yang dahulunya dibawah pengurusan kerajaan agama negeri...ada banyak kekurangan jika dibandingkan dengan sekolah harian dan sbp Kementerian Pendidikan Malaysia.so banyak banyak benda yang kena naikkan.

Antara 1 usaha saya adalh cuba membaiki dan memurnikan budaya tertentu seperti perhimpunan sekolah.
Satu lagi usaha saya adalah mewujudkan sebuah blogspot utk sekolah...
Boleh jenguk dan komen...terima kasih..

smaamhebat.blogspot.com

Thursday, November 7, 2013

Recently..finally i manage to finished watching The Master's Sun...new released Korea Drama!!!!

Cite ni lebih kurang kalau nak dijadikan cite my bff Pija Zangi :


Sibuk betul mempromosikan cite ni mase aku sibuk nak beli hard disk untuk simpan stok running man...

so aku pon dengan gigihnya pegila cari kat web site untuk tengok a few episod cite tu..
so lepas 4 episod pertama aku rase jiwa aku selari dan kongruen dengan cite so..so gigihnya lagi cari la tempat untuk donlod (padahal tak penah2 pon aku donlod drama..selalu main sedut je)


so pas habis semua donlod baru aku start balik tengok..overall, cite tu cmni~

Gong Shil ni penah excident n die koma dalam hampir 3 tahun..lepas de sedar dari koma tu dia ade sixth sense untuk nampak hantu..



disebabkan ability die tu die terjumpa sorang mamat kacak (joong won)



tapi apa yang bestnya cite ni gaong shil ni bie die sentu joong won je hantu tu mesti hilang...
so mula2 joong won ni get annoyed jugak dengan gong shil..
tapi lepas beberapa kali menyelesaikan masalah dengan gong shil, joong won rase die mcm suke kat gong shil...



tengah tulis entri anak murid datang..sambung jap lagi!!daa


Sunday, October 27, 2013

Bila Cinta

Pernah tak ade orang ckp kat korang bile die jth cinta kat korang...?
mungkin ade antara kite yang pernaha alami sume ni.well.sebagai seorang insan jugak, aku tak terlepas dari jatuh cinta..kan3?
tapi ape yg membingungkan sekrang adalah bila si dia dah cube yang terbaik..tpi susahnye nk pupuk perasaan cinta utk si die..ye..mungkin aku admit yng aku susah skit la nk cintakan die sbb kitorang tak penah jumpe walapun kitorang dari 1 matrik yang same..but now..die sgt jauh okay..utara sana....
hm..so mode aku skrg : BINGUNG.,,,agk2 korang..logik ke tak die ni blh jth cinta kt aku..waaaa..tulun3

Monday, May 16, 2011

Selamat Pagi Cikgu...


Dari tadika...saya tadika kemas..pastu skolah rendah kt SKUR pastu pindah pulak ke SKM...pastu dah besa cikit masuk ke sekolah menengah..kt SMKDPT pastu pindah agi kat SMKKM...
walau dimana pon aku berada..yang ada tetap 1 gelaran yang dipanggil iaitu CIKGUUUU!!
tiap-tiap pagi, bila cikgu masuk je kelas...sebagai penolong ketua kelas (bile si ketua tade g toilet)..BANGUN SEMUA...ASSALAMUALAIKUM DAN SELAMAT SEJAHTERA CIKGUUU~~~

Dan sekarang..bile dah masuk zaman universiti ni, semakin merindukan zaman persekolahn yang perlu tawa ria...dulu2..bile time skola beria-ria sgt nk msuk U..ha..bile dah msuk U sibuk2 je nak masuk skola balik..ouh..i really miss those moments dgn kwn2,pakai seragam skola, kasuk skola (jazz star)...beg skola...argghhh!!!
tapi takpe...

tak lame agi..saya pulak yang akan menjadi cikgu..i'm just wondering how it gonna be..bila jdi Cikgu Nur Amalina..ulala awiwi....


ape pon, im going to be a good teacher untuk mendidik anak bangsa..!wah..berangan la pulak kan...ape pon..untuk semua cikgu, bekas cikgu, dan bakal cikgu (mcm saya)..SELAMAT HARI GURU!!!!

Monday, February 14, 2011

Doa Buat Kekasih

Kekasihku...setiap manusia ada perasaan untuk sentiasa dicintai, dikasihi, disayangi... walau apa pun keadaan kita, status sosial ekonomi kita, darjat, keturunan..walau apa sekali pun berbezaan kita, kita tetap akan ada keinginan sebegitu..kerana apa...KERANA KITA ADALAH MANUSIA...

Dan kita juga tidak menolak kemungkinan bahawa setiap orang ada cita rasa yang berlainan..ada yang ingin menyayangi seseorang kerana fizikalnya, hatinya dan ape2 jela....

Setiap manusia diciptakan berpasangan...mcm ape yang nana tahu, kalau kita tak jumpe pasangan kita kat dunia ini, kita akan berjumpa kekasih kita bile kita kat ATAS sana...
kehidupan kedua....kita tak hidup sekali..tapi kita sebenarnya hidup 2 kali dan hanya sekali detik kematian...siapa tak percaya..boleh cuba...

Oleh itu, jgnlah kita kecewa bila kita berpisah, tak jumpe jodoh (ada yang jadi bujang terlajak, ada juga yang jadi andartu --> tak tahu nasibku yang mana satu)...
kerana perpisahan itu adalah sesuatu yang pasti...
Bile dihimpit kekecewaan, perpisahan, kesusahan, igtlah, kita masih ada 2 KEKASIH YANG SGT TERBAIK...IAITU ALLAH SWT DAN JUGA RASULLULLAH..

Tetapi sejauh manakah cinta, kasih dan syg kite kepada ALLAH SWT DAN JUGA RASULLULLAH...?wallahualam....tepuk dada tanya selera....apa pun, sebagai umat Islam...WAJARLAH kita dahulu kan cinta kita pada yang selayaknya...

SALAM MAULIDUR RASUL :)

pss : sedikit tips bgi mereka yang sedang mencari jodoh..blh renungkan lirik lagu ni :)

Oh Tuhan, seandainya telah Kau catatkan,
Dia milikku, tercipta untuk diriku,
Satukanlah hatinya dengan hatiku,
Titipkanlah kebahagiaan...

Ya Allah, ku mohon,
Apa yang telah Kau takdirkan,
Ku harap dia adalah yang terbaik buatku,
Kerana Engkau tahu segala isi hatiku,
Pelihara daku dari kemurkaanMu...

Ya Tuhanku, yang Maha Pemurah,
Beri kekuatan jua harapan,
Membina diri yang lesu tak bermay,
aSemaikan setulus kasih di jiwa...

Ku pasrah kepadaMu,
Kurniakanlah aku,
Pasangan yang beriman,
Bisa menemani aku,
Supaya ku dan dia,
Dapat melayar bahtera,
Ke muara cinta yang Engkau redhai...

Ya Tuhanku, yang Maha Pengasih,
Engkau sahaja pemeliharaku,
Dengarkan rintihan hamba,
Mu iniJangan Engkau biarkan ku sendiri...

Agarku bisa bahagia,
Walau tanpa bersamanya,
Gantikanlah yang hilang.
Tumbuhkan yang telah patah,
Ku inginkan bahagia,
Di dunia dan akhirat,
PadaMu Tuhan ku mohon segala...


Doa Buat Kekasih....


Monday, January 31, 2011

Home Sweet Home....wee!!!

wow...setelah lame penantian home sick kt KTDI UPM, finally im home...bersama keluarga tercinta..tpi kurang sorang coz my sis yang uitm tak dpt balik..no im proud to be upm student..yeay~~
perasaan seronok yang tak terhingga bila dapat bersama ahli keluarga dirumah...

sesungguhnye tade sape yang boleh menggantikan tempat ahli keluarga dan rumah ku..RUMAHKU SYURGAKU...ade sesape nk bantah?

Friday, December 31, 2010

BODOH, MASALAH, SOPAN SANTUN...

Setelah lame tak menulis...hari ingin meringankan kepala otak korang dgn cerita lucu ni..hope korang enjoy..selamat menyambut tahun baru 2011~~



Maka tersebutlah kisah tentang 3 orang sahabat baik iaitu BODOH , MASALAH , SOPAN SANTUN .
mereka selalu bersama apabila hendak kemana-mana.

pada suatu hary , MASALAH baru berkenalan dengan seorang gadis lalu mengikut gadis itu entah ke mana tanpa pengetahuan mereka berdua .

setelah dua hary berlalu , BODOH dan SOPAN SANTUN menyedari kehilangan MASALAH lalu membuat laporan polis. SOPAN SANTUN tidak mahu masuk ke dalam .so , hnye BODOH sahaje lah yg masuk membuat laporan .

[semase di dalam balai polis]

BODOH : selamat pagy tuan
POLIS : selamat pagy . ada ap yg buleh saye bntu ?
BODOH : sye dtg nk wt aduan , tuan
POLIS : oh begitu . sape name awk ?
BODOH : BODOH tuan
POLIS : ape ??
BODOH : BODOH tuan
POLIS : tlg ulang lagy skali (dgn nada mara)
BODOH : BODOH tuan
POLIS : ap kne dgn awk ny ?? mane prginye sopan santun awk ??
BODOH : ad d luar tuan
POLIS : haishh !!!!! bdk ny !!!!! adkh anda dtg sinie untk carik masalah ????
BODOH : ya tuan .bagaimane tuan tahu ??
POLIS : arghhhhhh !!!!! (sambil menarik rmbot nye)

(hahah lawk tak mesti tak lawk an )
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget