Falling....

Name saye....


Followers

Pages

Friday, December 31, 2010

BODOH, MASALAH, SOPAN SANTUN...

Setelah lame tak menulis...hari ingin meringankan kepala otak korang dgn cerita lucu ni..hope korang enjoy..selamat menyambut tahun baru 2011~~



Maka tersebutlah kisah tentang 3 orang sahabat baik iaitu BODOH , MASALAH , SOPAN SANTUN .
mereka selalu bersama apabila hendak kemana-mana.

pada suatu hary , MASALAH baru berkenalan dengan seorang gadis lalu mengikut gadis itu entah ke mana tanpa pengetahuan mereka berdua .

setelah dua hary berlalu , BODOH dan SOPAN SANTUN menyedari kehilangan MASALAH lalu membuat laporan polis. SOPAN SANTUN tidak mahu masuk ke dalam .so , hnye BODOH sahaje lah yg masuk membuat laporan .

[semase di dalam balai polis]

BODOH : selamat pagy tuan
POLIS : selamat pagy . ada ap yg buleh saye bntu ?
BODOH : sye dtg nk wt aduan , tuan
POLIS : oh begitu . sape name awk ?
BODOH : BODOH tuan
POLIS : ape ??
BODOH : BODOH tuan
POLIS : tlg ulang lagy skali (dgn nada mara)
BODOH : BODOH tuan
POLIS : ap kne dgn awk ny ?? mane prginye sopan santun awk ??
BODOH : ad d luar tuan
POLIS : haishh !!!!! bdk ny !!!!! adkh anda dtg sinie untk carik masalah ????
BODOH : ya tuan .bagaimane tuan tahu ??
POLIS : arghhhhhh !!!!! (sambil menarik rmbot nye)

(hahah lawk tak mesti tak lawk an )

Thursday, December 16, 2010

2010 moments!!!

tak lame lagi...tahun 2011 pon akan menjelma....kan3....selalunye bile tiba jek tahun baru ni..ramailah yang akan ada azam thun baru..tidak ketinggalan juga ada yang azam tu tetibe terlupa pulak mse tengah2 thun tu kan...tulah...mcm2 jenis manusia....sempene tahun 2011 yang akan dtg, sy pon tamaw ketinggalan membuat wishlis..but b4 dat...nk senaraikan ape yg sye dah dpt sempena tahun 2010 ni...antaranya...jeng3....
1. my babyholic x6
yang x6 tu saya punye ok..dipinjam oleh pengantin sebentar utk berposing..seronot bile barang pakai duit sendri..b4 ni ayh yang belikan..ngeeee....




2. dapat laptop baru yeay!


the first one is my new babyholic timeline....
3. dapat DSLR my 350D....
haa..tu lah 350D kesygnku...beg canon tu pulak menjadi kesyg sbb hasil kerja titik peluh amik gmbr pengantin la saya beli beg tu,,satisfied!!!
4. Dapat pengalaman jdi pengarah...untuk Seminar Kaunseling Pelbagai Budaya....
pengarah tolong biro publisiti tampal poster
5. Dapat jam casio yang dah lame kuidamkan..miahahaha..as well hadiah bufday ku..ngeee....tpi ape yg best adalah sume adik2 pon dpt jam yang same cume warna jek yang berbeza taw...

Saturday, December 4, 2010

BoO-DarK KecHiL yAng TaK PadAN KeChiL!

Saya 3 orang adik..oleh kerana saya ni yang SULUNG maka saya tiada kakak...agak menyedihkan coz tak leh nak pow sesape)...ape yang saya nak cerita hari ini adalah berkaitan dengan adik saya yang number 3 n number 4...

semalam....mase on9 FB amatlah terkejut bila melihat ade orang mentagged saya dalam gambarnya...rupe2nye...gambr tu :
Ini adik saya OK (jgn pertikaikan hanya kerana kulit kami berlainan WARNA)
OK...mesti korang akan kate...ape kejadahnye dengan gambar ni kan?
actually it just wanna share bagaimanna bangga dan gembiranya saya apabila melihat gambar ini kerana gambar ini diedit sendri oleh adik perempuan saya yang baru berumur 13 tahun..kalau korang nak sangat tgk muke die yang COMOT tu,ha ni muke die...
nilah budak comot tu!
Nama die Nur Nishareena...a.k.a...Echa Marcello (tataw ade ape dgn si marcello ni) @ Echa Michika...jangan tnya saya kenapa nama commercial die mcm tu ok!

saya berasa sangat teuja apabila melihat gambar yang die edit...kenapa?nak tahu?
1. sebab die tu muda lagi.
2. sebab die tak pernah g kelas komputer (segalanya berubah apabila saya mewariskan laptop acer saya yang dibeli pada waktu saya matrix dulu)
3. die ni tak pernah blaja editing daripada sesape or mane2 sumber pon...
4. die tak pernah menyatakan minatnye terhadap editing n photography...

Semuanya bermula apabila saya dapat hadiah kamera DSLR...sejak tu die pon mule lah usha2 kan..
poyo giler!!

ok...ni ha..bgi korang santapan untuk tengok hasil editing my lil sis yang comel tu...
ni antara cubaan pertama editing die..mmgla tak bape kemas tapi untuk budak berusia 12 tahun kire oklah...

ok..ni editing biasa tapi kreatif

gambar ni gune kamera yang biasa giler yang akde kualiti..tapi editing echa membuatkan gmbr ni comel...

ok...ni ntah mase bile die amik kesempatan guna kamera saya yang saya tinggalkan kat umah.tapi apae pon tahniah buat echa sbb dah berjaya buat BOKEH

Si aqil aiman yang mempunyai mata dan mulut yang besar,,teettt~~~

love dis pic!!walaweyh!!

she have the smiling eyes

dis picture is captured by me..mase 17 hb...mase bufday ayul..tapi diesebabkan rush nk balik KL sbb lusa ade exam agi..maka terpaksa tinggalkan camera begitu sahaja tanpa sempat transfer...so echa la yang amik alih tugas editing...

geram kat mulut adik~~~~

captured by me..idea by me..but editing of course by my lil sis...

i love dis pic so much!!!!


echa kate die suk pic ni..tapi tataw nape die suka

kek upin dan ipin yang sedap!!!

ni pon editing yang tak seberapa ok..tapi ni mase awal2...

green life..i love green!
MORAL OF THE STORY...SUPPORTLAH ADIK2 DAN KAKAK2 KITA DALAM APA JUA MINAT MEREKA..HA..AH...TAPI KENE PASTIKAN SUPAYA MINAT MEREKA TU PADA BENDA YANG BAIK OK..JANGAN LA KALAU ADE ADIK SUKE HISAP DADAH PON ANDA SOKONG..ITU BAHAYA OK..RENUNG2KAN DAN SELAMAT BERAMAL~~~


p/s : gambar agak sedikit pecah kerana download dr FB echa marcello...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget